AI

AI kunstgenerators: Creatief met Artificiële Intelligentie

14 apr. 2024

Wat is Artificiële Intelligentie?

Een begrip dat je de afgelopen tijd minstens 5 keer per dag ziet passeren. Elke vorm van software is momenteel bezig met het integreren van AI. De voordelen zijn dan ook enorm. Het leer en inschattingsvermogen dat normaal alleen maar mogelijk was voor mensen, is nu ook mogelijk voor onze metalen creaties.

Wat is een AI-kunstgenerator?

Artificiële Intelligentie-kustgenerator. AI heeft zijn weg gevonden in de wereld van de kunst. Het maakt op basis van een input (promt) een beeld. Dit doet het door middel van het leren van alle informatie die beschikbaar is op het internet. Een waar punt voor veel controversie. Wat is kunst? Voor velen is dit het omzetten van gevoel naar vorm. Hoe kan men dan zeggen dat een AI-kunst kan maken. Ai kan leren en interpreteren, maar is niet in staat tot gevoel. Dit is dus het dilemma. Velen zien het product van AI dus niet als kunst, maar eerder als een tool. Een hulpmiddel om de visie en gevoel van de bediener een beeld te geven. Er wordt dus gevoel in gestoken. Is dit dan wel kunst?

Toepassingen?

De echte kunst zal het wel niet vervangen. De meeste mensen zien AI-kunstgenerators als een tool om snel van idee naar concept te gaan. Het maakt de initiële ontwerpfase veel sneller en zorgt dat een winst in efficiëntie. Gedaan zijn de dagen van werken aan een concept dat door de klant volledig wordt afgeschoten om dan terug vanaf stap 1 te beginnen. Het wordt een onmisbaar hulpmiddel en wordt beter met elke dag.

Welke AI-kunstgenerators zijn er?

  • DALL-E 3 (ChatGPT)

    Gemakkelijkst om te gebruiken. Het is de beste keus voor een getailleerde weergave van de prompt. Deze kunstgenerator Werkt samen met ChatGPT voor het interpreteren van de informatie. Dit zorgt dat leren niet nodig om een prompt te schrijven.


  • Midjourney

    De beste AI-kunstgenerator van het moment. De initiële leercurve is hoger dan bij de andere keuzes. Het maken van een prompt en het krijgen van consistente resultaten is een leerschool, maar Midjourney geeft zonder twijfel de beste organisch uitziende resultaten.


  • Stable Diffusion

    De beste balans. Meer accurate resultaten en makkelijker om mee te werken dan Midjourney, maar minder organisch uitziende resultaten. Moeilijker dan DALL-E 3, maar de resultaten zijn menselijker. Een goede keus voor mensen met iets meer technische kennis, die klaar zijn voor een kleine leercurve.


  • Adobe Firefly

    Beste keus voor adobe fans. Dit is de native AI van Adobe. Ben je zeer bekend met software als Photoshop en Illustrator. Dan is Firefly een no brainer. De AI is toepasbaar in het hele ecosysteem van adobe en biedt veel nieuwe en interessante mogelijkheden voor het tackelen van problemen.

Conclusie

Welke AI-kunstgenerator is het beste voor mij? Deze vraag zal je zelf moeten beantwoorden. Er zijn namelijk na deze 4 nog ruim 20 andere varianten. Elk met hun eigen sterktes en zwaktes. Probeer, oefen en documenteer wat werkt. Elke use case is anders. Dit is de enige manier om te leren wat werkt voor jouw en welke AI het beste aansluit met jouw eisen.

Denkt u dat AI een toevoeging kan zijn voor uw workflow? Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze uitgebreide Software integratie services en kom mee naar de toekomst!